Cum Laude Hoeve

Vanaf € 50
Schapenweg 4, 9551 XM Sellingen
Camping B&B Tent
 • Omschrijving

  Cum Laude Hoeve ligt in het Groningse plaatsje Laude, gemeente Westerwolde. Je kan hier niet alleen 'gewoon' kamperen, maar je kan hier ook verblijven op basis van T&B oftewel Tent and Breakfast. Voor je paard of pony is er weidegang en een ruime stal beschikbaar.

  Vanaf de boerderij kan je heerlijke buitenritten maken over ca. 65 km aan ruiterroutes die aangelegd zijn en onderhouden worden door de organisatie Sprong over het Veen. De ruiter- en menroutes volgen prachtige paden door bossen, over heide en langs het bekende Westerwoldse coulisselandschap.

  Lees Meer
 • Verblijf

  Met eigen tent:

  De camping zich wil onderscheiden als rustig, kleinschalig, met liefde voor de natuur. Er is geen animatieteam, geen kantine en zijn huisdieren niet toegestaan. Hier komen mensen voor rust en natuur, die rekening houden met de rust van anderen. Dit maakt de camping niet echt geschikt voor gezinnen.

  Daar staan veel andere dingen tegenover: zo is er een ruimte waar je gebruik van kunt maken als het regent, is er prima sanitair, een brandplaats en kan je gebruikmaken van een kleine kookgelegenheid in geval van nood of slecht weer. Op gezette tijden wordt er door de gastheer gekookt en kan je aangeven mee te willen eten; ook dit tegen een vriendelijk tarief.

  Tent & Breakfast:

  Je slaapt in een mooie Safaritent waarin twee bedden staan, opbergruimte en verlichting is. Daarbij heb je de beschikking over een grote picknicktafel die buiten voor de tent staat. ’s Morgens kan je genieten van een gezond en vers ontbijt van lokale producten zoals, zelf gemaakte jam, sap van onze fruitbomen en eieren van onze eigen kippen. De tent staat op een van de stilste punten van de camping waar je je ’s nachts omringd weet door het geroep van uilen, vossen en ander wild dat zich rond de tent ophoudt.

  Huurtent Booleroo:

  Booleroo is een Sahara-tent die geschikt is voor twee tot zes personen. Er zit een grondzeil in en er hangt een zak met vakken voor je spullen. Op het terrein staat een picknicktafel waarvan je gebruik kunt maken. Het is de bedoeling dat je je eigen slaapgerei meeneemt.

  Lees Meer
 • Omgeving

  Westerwolde heeft een mooi beekdallandschap met groene bossen, heidevelden en graslanden, ideaal voor wandelaars, fietsers en voor mensen die te paard door het prachtige Westerwoldse coulisselandschap willen rijden.

  Tip: Omdat de gemeente Westerwolde in het bezit is van uitgestrekte beeldschone natuur en de RuitenA sinds enkele jaren weer als vanouds meanderen mag, is het kanovaren hier een feest. De natuur is heel afwisselend, ijsvogels vliegen over de kano heen, de walkanten zitten vol leven en de koeien zakken van het weiland vaak even het water in om te drinken. Je kunt kano’s huren bij de accommodatie zelf en vlak bij de boerderij opstappen.

  Lees Meer
 • Stalling

  Voor paarden is er weidegang en de mogelijkheid in een paardvriendelijke en ruime stal te staan, door de eigenaren wordt schoongemaakt. Heb je speciale wensen, dan kan je die altijd vooraf doorgeven.

  Hou er alsjeblieft rekening mee dat gastpaarden ingeënt en ontwormd moeten zijn.

  Lees Meer
 • Men-/Ruiterroutes

  Vanaf de accommodatie direct aansluiting op ca. 65 km ruiter- en menroutes van Sprong over het Veen.

  Lees Meer

Extra faciliteiten

Extra faciliteiten stalling

overnachting in weide, overnachting in stal, weidegang mogelijk, er wordt uitgemest

Extra faciliteiten paardensport

geschikt voor menners

Soort accommodatie

camping, B&B, tent

Extra faciliteiten accommodatie

ontbijt mogelijk

Reviews

Bert van der Ark

4 juli 2023

In het mooie Westerwolde hebben wij op deze camping al een paar keer gekampeerd. Prachtige plek met zicht op onze paarden in … Lees meer

Jouw beoordeling

Laat ons weten hoe je het hebt ervaren!
We vragen ook om je e-mailadres, maar deze wordt niet getoond bij de review!

 • Beoordeel eigen onderkomen

 • Beoordeel het onderkomen van je paard

 • Beoordeel uitrijmogelijkheden

 • Beoordeel faciliteiten