• Omschrijving

  Hoeve 202 ligt in het buitengebied van Noordwolde in Friesland, tegen de grens van Drenthe, aan de rand van het Drents–Friese Wold. De hoeve, met de omliggende akkers, maakte vroeger deel uit van één van de vrije Koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid. Het is een kenmerkende landarbeiderswoning die in de loop der jaren werd aangepast aan de eisen van de tijd. De aangebouwde deel is uit de jaren vijftig.

  “Hoeve 202” ligt midden in een schitterende omgeving waar je heerlijk kunt paardrijden, wandelen of fietsen. De B&B heeft 2 ruime gastenkamers met eigen sanitair en een woonkamer. Naast de gastenkamers in de deel staat er een roulotte op het erf waar 2 gasten idyllisch kunnen overnachten. Voor de paarden zijn er ruime stallen en is er voldoende weiland. Er kan gebruikt gemaakt worden van de rijbaan en voor de buitenritten zijn verschillende routebeschrijvingen beschikbaar.

  Lees Meer
 • Verblijf

  Gastenkamers:

  De tweepersoons kamers zijn boven de woonkamer op de eerste verdieping en hebben een mooi uitzicht op de paardenwei en de boomgaard. De ruime kamers hebben ieder een eigen badkamer “en suite” met douche en wc.

  De kamer van de "Kolonist" wordt bereikt via een eigen trap en de bibliotheek. De kamer heeft een tweepersoonsbed. Op de zolder zijn twee extra bedden beschikbaar.

  De kamer van de "Rietvlechter" heeft twee eenpersoonsbedden. Deze kamer is vanuit de woonkamer met een eigen trappenhuis bereikbaar.In de gezellige, grote woonkamer wordt het uitgebreide ontbijt geserveerd en kan je na een vermoeiende buitendag bijkomen bij de televisie in het zitgedeelte.

  Roulotte:

  Op het erf staat een authentieke woonwagen die plaats biedt aan twee personen. De roulotte is voorzien van een toilet en een wastafel en een klein woongedeelte.

  Een lunchpakket of een picknick kan geregeld worden.

  Honden zijn in overleg welkom. De eigenaren hebben zelf ook honden.

  Lees Meer
 • Omgeving

  Hoeve 202 ligt vlakbij het Drent-Friese Wold. In dit Nationale park van 61 ha zijn veel ruiter- en menroutes. Het erf ligt aan een zandpad van waaruit je heerlijk kan rijden. 

  Tip: De Oostvierdeparten ligt in het gebied van de kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid. Dit gebied heeft een rijke geschiedenis en is voorgedragen als Unesco werelderfgoed.

  Lees Meer
 • Stalling

  Het stallencomplex is in een U vorm gebouwd. In de afsluitbare zadelkamer zijn zowel zadelsteunen als hangers voor het mentuig. De aparte poets- en wasplaats heeft warm water. Er zijn 5 grote stallen van 3,5x3,5 meter en 2 extra grote stallen van 16 m2. De paarden staan op vlas. Ruwvoer (hooi of voordroog) en basisbrok is beschikbaar. De paarden kunnen op verschillende stukken weiland. De rijbaan (25x35m) heeft verlichting zodat de vallende duisternis geen excuus is. Naast de rijbaan staat een picknicktafel waar je kunt genieten van de borrel en de ondergaande zon. Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto en trailer. Menwagens kunnen overdekt worden weggezet. Les in het lange teugelen behoort tot de mogelijkheden.

  Lees Meer
 • Men-/Ruiterroutes

  In het Drent-Friese Wold zijn verschillende ruiter en menroutes uit gestippeld. In het omliggende gebied kan je korte buitenritten maken.

  Lees Meer

Extra faciliteiten

Extra faciliteiten stalling

overnachting in weide, overnachting in stal, weidegang mogelijk, er wordt gevoerd, basisbrok, wasplaats, hooi, vlas, zadelkamer/-kast, kuil/voordroog

Extra faciliteiten paardensport

geschikt voor menners, buitenrijbaan, training

Extra faciliteiten accommodatie

WiFi, geschikt voor trektocht, avondeten mogelijk, hond(en) welkom

Soort accommodatie

B&B, pipowagen

Reviews

marissa rovers

29 januari 2022

Wat een heerlijke week hebben wij gehad. Jaap is een prima gastheer. De bedden liggen prima, de (gedeelde woonkamer) is ruim,… Lees meer

Anita

27 september 2021

Van zaterdag tot met maandag hier verbleven. Wat een aanrader! Ontzettend gastvrij ontvangen door gastheer Jaap. Paarden sto… Lees meer

Marcella Cornelisz

28 april 2021

Van vrijdag tot maandag hier verbleven met man en pony. Veel leefruimte beneden naast een ruime slaapkamer en badkamer. Pony … Lees meer

Jouw beoordeling

Laat ons weten hoe je het hebt ervaren!
We vragen ook om je e-mailadres, maar deze wordt niet getoond bij de review!

 • Beoordeel eigen onderkomen

 • Beoordeel het onderkomen van je paard

 • Beoordeel uitrijmogelijkheden

 • Beoordeel faciliteiten