• Omschrijving

  Vakantiehuis het Vlier biedt voor jou en je paard of pony een luxe verblijf op een fantastische locatie in het Vechtdal, op 4 km van de Overijsselse stad Ommen. Je verblijft op een landgoed van 6 hectare. Het comfortabele studioappartement is geschikt voor 1 tot 3 personen en ligt boven de stallen. Er zijn twee boxen beschikbaar voor gastpaarden er is een graspaddock en er zijn twee weilanden van 7000 m2 met drinkbak waarvan een kleiner stuk afgezet kan worden. Door de zandgrond kan je paard heerlijk het jaar rond in de weide staan. De boxen zijn voorzien van stro en hebben een buitenluik. Vanwege de ligging, maar ook de isolatie zijn de paardenboxen comfortabel in zowel zomer als winter.

  Het is een rustige omgeving en je hebt vrij uitzicht over de weilanden richting de Lemelerberg. De rijbaan met all weather bodem ligt naast het appartement en alle voorzieningen zijn binnen handbereik. Vanaf het landgoed zijn er direct uitrijmogelijkheden. Een rondje van een uur, van enkele uren tot routes van 40 km, zijn direct vanaf het landgoed mogelijk. Kortom een ideale plek voor een luxe verblijf waar je samen met je paard/pony in alle rust kunt genieten van het landgoed en de omgeving.

  Lees Meer
 • Verblijf

  Vakantiehuis (max 3 personen)

  De vakantiewoning (60 m2) ligt boven de paardenstallen en heeft een aparte opgang. De studio (rookvrij) is comfortabel ingericht en aangenaam in alle seizoenen. Je beschikt over een eigen badkamer met wc. De keuken is voorzien van moderne apparatuur en in de gezellige woonkamer is ook een (digitale) tv. Je verblijf is exclusief ontbijt.

  Je hebt op het landgoed je eigen tuin en tuinmeubilair. Vanaf je ligbed kijk je uit over de weilanden. Je mag ook gebruikmaken van de natuurlijke zwemvijver met strandje.

  Er is een oplaadpunt voor elektrische auto's aanwezig en er is een leenfiets beschikbaar.

  Ontbijt en lunch is niet inbegrepen, maar kan tegen meerprijs van 20 euro per dag per persoon klaargezet worden in het vakantiehuis.

  Lees Meer
 • Omgeving

  Het landgoed ligt in het Vechtdal en is een prima uitvalsbasis voor de velen bezienswaardigheden van deze streek. Je kunt genieten van de bossen, heide, zandverstuivingen en rivieren. Een paar minuten fietsen en je bent aan de Regge waar je heerlijk kunt zwemmen. Ook de Lemelerberg bevindt zich op korte afstand van het landhuis.

  Lees Meer
 • Stalling

  Je paard of pony kan overnachten in één van de 2 boxen voor gastpaarden. Hier staan ook de 2 paarden van de eigenaren. De boxen zijn voorzien van stro en hebben een buitenluik. Zowel zomers als in de winter zijn de boxen comfortabel vanwege de isolatie en ligging. Er zijn twee weilanden van 7000 m2 met drinkbak, waar gastpaarden gebruik van kunnen maken. Indien wenselijk kan er een kleiner stuk kan afgezet worden. De weilanden liggen direct naast de stallen. Verder is er ook een graspaddock.

  Voor de menners is er op de binnenplaats onder het afdak plek voor hun rijtuig.

  • Basisbrok, muesli (Havens) en hooi zijn inbegrepen
  • Gratis gebruik van warm en koud water om af te spuiten
  • Beschutte buitenrijbaan 20x40 met vlokkenbodem en sprinklerinstallatie
  • Springmateriaal voor een klein parcours

  Paard & Training

  Je kunt tijdens je verblijf van zaterdag tot en met maandag een clinic volgen. Je wordt deze dagen begeleid door Paulien Stoker van PS Paard en Training. Zij stelt in overleg een programma op maat samen. Je krijgt dressuur en/of springlessen op je eigen niveau. Onder begeleiding buitenrijden, waar Paulien je met de fiets of te paard begeleidt, kan ook onderdeel zijn van het programma. Evenals longeer-les. Op vrijdagmiddag is de intake en de training wordt gegeven op zaterdag, zondag en maandagochtend.

  Lees Meer
 • Men-/Ruiterroutes

  Je kunt vanaf de accommodatie direct uitrijden en binnen 15 minuten bereik je (via rustige (zand) weggetjes) de Lemelerberg. Vanaf het landhuis zijn er meerdere routes te rijden van tientallen kilometers. Maar ook een rondje van een uur of 1,5 uur is mogelijk.

  Lees Meer

Extra faciliteiten

Extra faciliteiten stalling

overnachting in weide, overnachting in stal, weidegang mogelijk, basisbrok, stro, hooi, paddock aanwezig, muesli

Extra faciliteiten paardensport

buitenrijbaan, training, begeleiding op buitenritten

Extra faciliteiten accommodatie

WiFi, lunch mogelijk, hond(en) welkom, rookvrij, ontbijt mogelijk

Soort accommodatie

vakantiehuis, appartement

Reviews

Astrid Smit

21 november 2023

Ik heb hier een tijdje mogen verblijven met mijn Fries Tjitske! Wat is er mooier dan boven je paard te mogen slapen! Super pl… Lees meer

Jouw beoordeling

Laat ons weten hoe je het hebt ervaren!
We vragen ook om je e-mailadres, maar deze wordt niet getoond bij de review!

 • Beoordeel eigen onderkomen

 • Beoordeel het onderkomen van je paard

 • Beoordeel uitrijmogelijkheden

 • Beoordeel faciliteiten