Ontdek de mooiste accommodaties op Paard & Bed

Er zijn zo veel mooie plekken in Nederland om paard te rijden of te mennen. Ga je er graag met je paard of pony op uit, dan is het goed om te weten dat er altijd wel een bed and breakfast, hotel, camping of andere accommodatie in de buurt is waar jij, maar ook je paard echt welkom is. Overnacht bij mensen die het jou en je paard of pony naar de zin maken en die je de beste ruiterroutes kunnen wijzen.

Gelderland

Ontdek de prachtige natuurgebieden in Gelderland

Gelderland, de grootste provincie van Nederland, is gezegend met een overvloed aan adembenemende natuurgebieden die zich uitstrekken over weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden en schilderachtige rivieren. Wist je dat er van de twintig officiële natuurgebieden die zijn aangewezen als Nationaal Landschap er zeven (deels) in Gelderland liggen? Hieronder een paar van de meest indrukwekkende natuurgebieden die je met je paard kunt verkennen.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Een ware parel van Gelderland, Nationaal Park De Hoge Veluwe, is een paradijs voor ruiters en menners die op zoek zijn naar avontuur en sereniteit. Met uitgestrekte bossen, uitgestrekte zandverstuivingen en weelderige graslanden is dit park een droom die uitkomt voor natuurliefhebbers. Je kunt prachtige ritten maken langs goed gemarkeerde ruiterpaden en genieten van de ongerepte schoonheid van de natuur. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Kröller-Müller Museum en het Jachthuis Sint Hubertus om je culturele ervaring te verrijken.

Veluwezoom Nationaal Park

Een andere schat van Gelderland is het Veluwezoom Nationaal Park, waar uitdagende heuvels en weidse uitzichten wachten. Dit gebied biedt ruime mogelijkheden voor ruiters en menners om te verkennen. Met zijn gevarieerde terrein en goed onderhouden paden, kunnen paardenliefhebbers hier genieten van prachtige buitenritten door bossen, heidevelden en glooiende heuvels. Een hoogtepunt is de Posbank, een iconische heuvel met een panoramisch uitzicht over het landschap.

Gelderse Poort

Voor degenen die houden van het verkennen van waterrijke gebieden, is de Gelderse Poort een juweeltje dat je niet wilt missen. Dit gebied omvat uiterwaarden, wetlands en rivierlandschappen die een thuis bieden aan een gevarieerde mix van flora en fauna. Ruiters en menners kunnen genieten van ontspannen tochten langs rivieroevers en dijken, waarbij ze de mogelijkheid hebben om wilde dieren en vogels te spotten in hun natuurlijke habitat.

Montferland

Montferland, met zijn glooiende heuvels en beboste gebieden, biedt een betoverende omgeving voor paardenliefhebbers. Dit gebied heeft een netwerk van ruiter- en menpaden die je meenemen door prachtige bossen en open landschappen. De veelzijdigheid van Montferland maakt het ideaal voor zowel rustige ritten als meer uitdagende avonturen.

De Loonse en Drunense Duinen

Hoewel gelegen aan de rand van Gelderland, is een bezoek aan de Loonse en Drunense Duinen absoluut de moeite waard voor paardenliefhebbers. Deze zandduinen vormen een uniek landschap dat lijkt op een stukje woestijn in Nederland. Laat je verbazen over de ongewone schoonheid van dit natuurgebied.


Filters

Type accommodatie

Prijs

Faciliteiten

Provincie

PaardenRijck maakt deel uit van VrijRijck Vakantieparken in Ermelo. De vakantiep…
Lees meer
Vanaf € 71
Koren tot Manen ligt bij Kootwijk, aan de bosrand en direct aan de ruiterroutes.…
Lees meer
Vanaf € 65
Boerderij De Vinckenhof ligt in het buitengebied van Otterlo, vlakbij de Veluwe …
Lees meer
Vanaf € 55
Villa Viola ligt aan de bosrand, vlakbij ligt het natuurgebied de Renderklippen.…
Lees meer
Vanaf € 105
Klein Koestapel ligt in Putten, op een prachtig terrein op het landgoed Gerven. …
Lees meer
Vanaf € 110
Boscamping Buitenlust ligt te midden van de prachtige uitgestrekte Chaamse bosse…
Lees meer
Vanaf € 30
 
TOP Ranch heeft een vrij gelegen woonboerderij in het buitengebied van Stroe. He…
Lees meer
Vanaf € 125
Samoza ligt bij de plaats Vierhouten, midden op de Veluwe. Hier vind je niet all…
Lees meer
Vanaf € 40
Op Landgoed Den Haspel ligt tussen Harderwijk en Ermelo aan de rand van het prac…
Lees meer
Vanaf € 68
Aldavinur is een 2-persoons gastenverblijf in het buitengebied van de Veluwese p…
Lees meer
Vanaf € 69
Forest Inn is een vakantiehuisje waar je ook op basis van Bed & Breakfast ku…
Lees meer
Vanaf € 75
B&B Scharrelhof is een luxe overnachtingsplek voor mens en paard, gelegen in…
Lees meer
Vanaf € 50

95 accommodaties gevonden