• Omschrijving

  Hotel Restaurant Villa Nova is gelegen in het Drentse dorpje Zorgvlied op een prachtige locatie aan de rand van Nationaal park Drents Friese Wold. Het hotel is een uitstekende accommodatie voor een vakantie met je eigen paard, mede door de ligging aan diverse routes die bij het hotel beginnen.

  De sfeervolle hotelkamers zijn in 2019 gerenoveerd en meerdere gastenkamers hebben een eigen terrasje met zicht op de paardenweides. Het hotel beschikt over een ruime bar/lounge met restaurant en een mooi tuinterras.

  Voor je paard of pony is er plek in één van de 20 ruime, frisse stallen met mooie binnenplaats voor het inspannen en opzadelen. Koetsen kunnen overdekt gestald worden en ook weidegang is mogelijk.

  Lees Meer
 • Verblijf

  Hotelkamers:

  Het hotel beschikt over diverse types kamers in verschillende prijsklassen, in 2019 zijn de kamers gerenoveerd naar sfeervolle verblijven van 1 tot 4 personen. Het ontbijtbuffet wordt gepresenteerd in de achterzaal met zicht op de paardenweides, voor het diner kan je terecht in het Grand Café,of op het terras. In de bar/lounge kan je heerlijk ontspannen met een lekker drankje en hapje en ondertussen de route voor de volgende dag uitzoeken. Het hotel is zeer geschikt voor individuele reizigers, maar ook voor grote groepen.

  Restaurant:

  Villa Nova beschikt over 2 eetgelegenheden, waar je uitstekend kunt dineren.

  Extra's:

  Er zijn 2 kamers waar honden toegestaan zijn. Op het terrein en in het Grand Café dienen ze aangelijnd te zijn.

  Er kunnen complete arrangementen voor je verzorgd worden. Denk hierbij aan halfpension-arrangementen of het midweek-arrangement inclusief lunchpakket.

  Lees Meer
 • Omgeving

  Het Drents Friese Wold is te paard uitstekend te verkennen en dat gaat simpel door de gekleurde routepaaltjes te volgen. Er zijn diverse dagroutes van ca 20 km, die prima uit te breiden of in te korten zijn door de zwarte verbindingsroutes. De Desperadoroute voert je door het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid. Ook voor fietsers en wandelaars is het Drents Friese Wold een heerlijk gebied om door heen te zwerven. ATB routes zijn op korte afstand te volgen.

  Tip: In Frederiksoord kan je in het nieuwe museum, De Proefkolonie alles te weten komen over deze bijzondere Maatschappij uit de 19e eeuw.

  Lees Meer
 • Stalling

  Hotel Villa Nova beschikt over 20 ruime boxen in een frisse accommodatie waar op de binnenplaats de koetsen gestald kunnen worden. Ook een afsluitbare zadelkamer, wasplaats, solarium en toiletten ontbreken niet. Verder kan je gebruik maken van paddock, buitenmanege (20x60m) weilanden en wasplaats voor de koetsen. Hooi/Kuil, stro en brok zijn aanwezig en inbegrepen bij de stallingskosten.

  Extra faciliteiten paardensport:

  Op ca. 1km afstand is er de mogelijkheid om paarden te huren. Je kunt je eigen trainer laten komen voor een trainingsweek, maar de eigenaren van het hotel kunnen ook goede instructeurs voor je regelen.

  In het Drents Friese Wold worden diverse evenementen georganiseerd, die vanuit Villa Nova goed te bereiken zijn. Denk hierbij aan De Paardenvierdaagse van Zorgvlied, de Autumn Dessert Trail, Voor- en Najaarsrit van Villa Nova zelf, met het Zwarte Goud door het Drents Friese Woud, Ride & Run, enz. enz.

  Lees Meer
 • Men-/Ruiterroutes

  Vanaf het stallenterrein rij je direct de routes op die door het Drents Friese Wold gaan. Dit, ruim 61 km² grote, Nationale Park bestaat uit bos, heide en stuifzanden.

  Lees Meer

Extra faciliteiten

Extra faciliteiten stalling

overnachting in weide, overnachting in stal, weidegang mogelijk, er wordt gevoerd, basisbrok, er wordt uitgemest, stro, wasplaats, paddock aanwezig, zadelkamer/-kast, kuil/voordroog, solarium

Extra faciliteiten paardensport

geschikt voor menners, buitenrijbaan, geschikt voor pony-/ruiterkamp

Extra faciliteiten accommodatie

WiFi, lunch mogelijk, lunchpakket mogelijk, geschikt voor trektocht, avondeten mogelijk, hond(en) welkom, rookvrij, mindervaliden, bagageservice

Soort accommodatie

hotel

Reviews

Linda Bosma

20 april 2022

Top accommodatie voor ruiter en paard! Mijn vriendin en ik hebben dit jaar voor de 3e keer op rij een volle week gereserveerd… Lees meer

Renet

24 juli 2021

Wij komen al jaren bij de Fam Krans “Hotel Vilanova” Met Heelveel plezier en ontzettend gastvrij ook met de hond De paard… Lees meer

N. Griebink

16 oktober 2020

Wij zijn hier van de zomer 2 dagen geweest, er waren prachtige uitrijmogelijkheden en de paarden stonden er prima bij. Jammer… Lees meer

Jouw beoordeling

Laat ons weten hoe je het hebt ervaren!
We vragen ook om je e-mailadres, maar deze wordt niet getoond bij de review!

 • Beoordeel eigen onderkomen

 • Beoordeel het onderkomen van je paard

 • Beoordeel uitrijmogelijkheden

 • Beoordeel faciliteiten