• Omschrijving

  Hoeve Heide en Wold ligt midden in het Drents-Friese Wold, direct aan één van de vele ruiterroutes. Het landschap is afwisselend met bossen, heide en landerijen; een fantastisch gebied om te paard te verkennen.

  De vakantiewoning bevindt zich in een deel van de boerderij. Het erf is groen en natuurlijk met oude eiken van meer dan 100 jaar, notenbomen, bloemenweiden en bos. Er zijn veel zangvogels, vlinders en zelfs reeën! Uiteraard zijn er boerderijdieren zoals paarden, kippen, hond, kat en cavia's.

  Vanuit de vakantiewoning kan je je paard of pony in de wei zien grazen. Verder zijn er paddocks, 4 stallen en een rijbak.

  Lees Meer
 • Verblijf

  Vakantiewoning (max 4 pers.):

  De ruime en sfeervolle vakantiewoning met terras op het zuiden kent veel authentieke details. De woning is standaard geschikt voor 1- 4 personen. Uitbreiding naar 6 personen is mogelijk, dan staan er twee bedden in een afgeschermd gedeelte van de woonruimte. Hiervoor wordt een meerprijs gerekend. De woning is comfortabel ingericht en voorzien van alle eigentijdse gemakken. Er is een complete keuken met vaatwasser, oven en magnetron, een ruime badkamer met apart douchegedeelte, toilet en een unieke dubbele bedstee. De woning is bovendien geheel voorzien van vloerverwarming en de haardkachel zorgt voor extra sfeer. De grote schuifdeur geeft toegang tot het terras en speelveld. De dubbele bedstee bestaat uit de grote tweepersoons bedstee onder en boven een knus zoldertje met 2 eenpersoons bedden.

  In de accommodatie is een grote keuken aanwezig waar lunch gemaakt en gekookt kan worden. Huisdieren zijn toegestaan tegen betaling en dienen aangelijnd te zijn. De accommodatie is rookvrij. Bedlinnen, wifi is inbegrepen. Hand- en keukendoeken pakketten zijn tegen betaling te reserveren.

  Toch liever met 6 personen?

  De woning is standaard geschikt voor 1-4 personen. Kom je met 6 personen dan staan er twee bedden bij in een afgeschermd gedeelte.

  Lees Meer
 • Omgeving

  Het Nationaal Park 'Het Drents-Friese Wold' is het één na grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Alleen de Veluwe is groter. Je dwaalt er van bos naar zandverstuiving en van vennetje naar heide. Het Drents-Friese Wold kent een fijnmazig netwerk van wandel- en fietspaden, ook voor de mountainbiker. Daarnaast zijn er eindeloze ruiterpaden.In het Aekingerbroek sta je aan de oorsprong van de Vledder Aa, die sinds kort weer vrijuit stroomt. In het stuivende Aekingerzand zie je hoe de onmetelijke zandvlakten van het Drenthe van vroeger eruit gezien hebben. In het Drents-Friese Wold geniet je van de weidsheid, de onherkenbare stilte en het is er nog echt donker. Een van de weinige plekken in Nederland waar je de melkweg nog kunt zien.

  Tip: Vanuit het erf van Hoeve Heide en Wold kan je lange tochten maken naar het Aekingerzand met heide en de Kale duinen, de spartelvijver; een plas voor paard en hond, het bos van Boschoord of het Dieverbos.

  Lees Meer
 • Stalling

  Er zijn 4 stallen beschikbaar voor gastpaarden; 2 binnen en 2 buiten.

  Er wordt standaard gebruikgemaakt van koolzaadstro als strooisel in de box in verband met het composteren van de paardenmest voor het land. Op aanvraag kan dit worden aangepast naar gewoon stro. Hooi is naar wens te koop per baaltje. Er kan gebruikgemaakt worden van de buitenbak.

  In overleg kan een paard worden bijgehuurd (alleen gevorderden). Ook kunnen paarden gehuurd worden bij de manege aan de overkant (Ludanchelo Hoeve). Buiten de schoolvakanties zelfstandig en binnen de vakanties alleen onder begeleiding. 

  De eigenaren van de accommodatie kunnen begeleiden op buitenritten tegen vergoeding (€ 15,- voor 1 uur, € 20,- voor 2 uur). Training is ook mogelijk: grondwerk-, loswerk- en dubbele lange lijnen (€ 25,-per les).

  Lees Meer
 • Men-/Ruiterroutes

  De ruiterroute loopt langs het erf en de ruiter(zand)paden starten op ca. 100 meter, 200 meter en 300 meter van het erf van Hoeve Heide en Wold. Hier kan je kiezen uit 4 richtingen: Boschoord richting Doldersum en Vledder, het Aekingerzand met de heide en Kale Duinen, de spartelvijver voor paard en hond en het Dieverbos. Er zijn kleurenroutes en nieuwe bordjes aangebracht zodat de routes gemakkelijk gereden kunnen worden. Ook is er een kaart aanwezig van de Desperado route door Boschoord richting Vledder en Wilhelminaoord.

  Lees Meer

Extra faciliteiten

Extra faciliteiten stalling

overnachting in weide, overnachting in stal, weidegang mogelijk, er wordt uitgemest, stro, wasplaats, hooi, paddock aanwezig, zadelkamer/-kast

Extra faciliteiten paardensport

buitenrijbaan, training, begeleiding op buitenritten, paard huren

Extra faciliteiten accommodatie

WiFi, lunch mogelijk, lunchpakket mogelijk, avondeten mogelijk, hond(en) welkom, rookvrij

Soort accommodatie

vakantiehuis, appartement

Reviews

vera klinkenberg

11 september 2021

Wat hebben wij het hier onwijs naar ons zin gehad. Met 2 paarden en 5 personen hebben we ons goed vermaakt. Je kan hier prach… Lees meer

Iris van Westerop

27 oktober 2020

Eind september zijn we met drie personen, twee honden onze jonge fjord Lilly een week op vakantie geweest bij Hoeve Heide en … Lees meer

Jouw beoordeling

Laat ons weten hoe je het hebt ervaren!
We vragen ook om je e-mailadres, maar deze wordt niet getoond bij de review!

 • Beoordeel eigen onderkomen

 • Beoordeel het onderkomen van je paard

 • Beoordeel uitrijmogelijkheden

 • Beoordeel faciliteiten