It giet oan!

Op reis

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Na alle trainingen en voorbereidingen was het moment daar; de reis naar het WK Endurance in de Verenigde Emiraten.

Rebel liep heel makkelijk de speciale transportbox in. Zodra hij en de 2 andere paarden geladen waren, vertrok het vliegtuig.

Terwijl Rebel al boven Turkije vloog, moest Janneke nog vertrekken. Best raar idee.....

Van links naar rechts: Iris, Janneke en Michelle

Janneke en Rebel weer bij elkaar

Zondagochtend vroeg kwam Rebel veilig op het wedstrijdterrein aan en stapte rustig de wagen af. Anthonie stond hem al op te wachten. Janneke en de rest van het team waren ondertussen net geland en bezig met het regelen van de huurauto en SIM-kaarten. Geen uitleg nodig dat ze het een hele opluchting vond om te horen dat haar maatje goed aangekomen was!

Tegen de tijd dat Janneke op het wedstrijdterrein was aangekomen, had Rebel al goed gedronken en was net bezig aan z’n slobber met zout om hem na de reis weer goed te hydrateren.


Twee dagen in quarantaine

De paarden moesten t/m maandag in quarantaine blijven. Er wordt goed om het welzijn van de paarden gedacht. De paarden staan in een ruime tent met airco, zodat het er overdag ook heel aangenaam is. Verder zijn de (tent)stallen alleen ’s ochtends en ’s middag een paar uur open en kan er dus niet op ieder moment van de dag met de paarden naar binnen en buiten gelopen worden. Zo krijgen de paarden voldoende rust. Nog even geen woestijn, maar alleen veel stappen in het begrensde terrein en wat longeren.

Ieder z'n plek

Voor de grooms zijn er op het terrein grote tenten waarin hokjes zijn gemaakt waar de grooms kunnen overnachten. Janneke’s team heeft een ‘hoekappartement’ toegewezen gekregen met 2 lekkere stevige bedden. Gelukkig bieden oordopjes uitkomst om tot rust te komen, want je hoort het gesnurk van een mede-groom door de hele tent heen 😅).

Het eten voor de deelnemers en hun team is fantastisch en de mensen zijn ook heel erg behulpzaam. Al met al had Janneke een fijn gevoel over haar 1e dag!