• Omschrijving

  Pipowagen Roodhuyshoeve ligt in een groene omgeving, op 2 km van de West-Vlaamse plaats Damme. Je verblijf is gezellig en comfortabel ingericht, inclusief een kacheltje voor de koudere dagen (of voor de gezelligheid). Voor je paard of pony kan je kiezen of je een stal wilt of overnachting in wei of paddock. Parking voor auto's en trailers is beschikbaar. Vanaf je knusse verblijf zit je zo op de ruiterpaden en menroutes. Ook de zee is niet ver weg, want de kustplaats Knokke-Heist ligt op zo'n 8 km.

  Lees Meer
 • Verblijf

  In de pipowagen is gezellige zithoek gemaakt. De keuken is compleet met elektrisch kookgelegenheid, een magnetron, waterkoker, koffiezetapparaat, frigo en diepvries. Er zijn 2 dubbele bedden aanwezig. In het badkamertje is al de nodige sanitair: wc, douche en een lavabo. Je dient zelf te zorgen voor beddengoed, handdoeken en keukenlinnen.

  Bij kouder weer, of gewoon voor de gezelligheid, is er ook een elektrisch kacheltje aanwezig.

  Te boeken vanaf 2 nachten. Aankomst vanaf 16u mogelijk. Vertrek ten laatste tegen 10u.

  Lees Meer
 • Omgeving

  Je accommodatie bevindt zich op zo'n 2 km van het pittoreske Damme, waar restaurantjes te vinden zijn. Je zit ook zo bij Sluis (6 km), Brugge (7 km) en 8 km gelegen van de zee (Knokke-Heist).

  Lees Meer
 • Stalling

  Stalling beschikbaar voor 2 paarden in twee afgesloten boxen. Er is een kleine paddock aanwezig, deze is verbonden met de stallen. De paarden staan in het zicht van de pipowagen. Houtvezel is aanwezig, ruwvoer en ander krachtvoer zelf mee te brengen.

  Lees Meer
 • Men-/Ruiterroutes

  Forten ruiter- en menroute: De route verkent de weidse landschappen tussen Brugge, Damme en Sluis. Centraal staan de restanten van verschillende forten uit de 17de en 18de eeuw. De route gaat van start aan het Fort van Beieren, gebouwd in het midden van 1705, maar loopt ook langs het Verbrand Fort. De Damse Vaart, doordrongen van een rijk verleden, is de rode draad doorheen de route. Afstand: 35,00 km Startpunt: Fort van Beieren, Gemene Weidestraat 51, 8000 Koolkerke Bewegwijzering: De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.

  Verder gelegen beschikbare routes:

  • Duinbossenruiterroute De Duinbossen ruiterroute verkent het afwisselende gebied tussen Wenduine en Vosseslag met het pittoreske De Haan als middelpunt. Het traject doorkruist vele hectaren beboste duinen via kronkelende paden en volgt een kilometerslang ongerept strand. Afstand: 13,00 km Grond: Grotendeels onverhard Startpunt: Parking De Zwarte Kiezel, De Haan (Duinbossen) Bewegwijzering: De ruiterroute is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. Er zijn alternatieve routes voor wanneer het strand niet toegankelijk is voor ruiters (paasvakantie en zomermaanden).
  • Bulskampveldruiterroute De route start in Beernem op de parking ‘Driekoningen’ van het provinciedomein Bulskampveld. Ze leidt je doorheen de bosrijke omgeving van het Lippensgoed-Bulskampveld om verder de Vagevuurbossen in te duiken. Via het nieuw aangelegde ruiterpad ontdek je de ‘torens van Ruiselede’ en het ‘Sint-Pietersveld Afstand: 18,00 km Startpunt: Kasteel Bulskampveld, Bulscampveld 9, Beernem Bewegwijzering: Deze ruiterroute is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.
  Lees Meer

Extra faciliteiten

Extra faciliteiten stalling

overnachting in weide, overnachting in stal, weidegang mogelijk, paddock aanwezig, houtvezel, overnachting in paddock

Extra faciliteiten paardensport

geschikt voor menners

Extra faciliteiten accommodatie

hond(en) welkom, rookvrij

Soort accommodatie

trekkershut, pipowagen

Reviews

Plaats jij onze eerste review?

Laat ons weten hoe je het hebt ervaren!
We vragen ook om je e-mailadres, maar deze wordt niet getoond bij de review!

 • Beoordeel eigen onderkomen

 • Beoordeel het onderkomen van je paard

 • Beoordeel uitrijmogelijkheden

 • Beoordeel faciliteiten